A rendezvény ingyenes, regisztrálj, és gyere el! Regisztráció

Bábel Gabriella

Vezetőként kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, miközben ő maga is folyamatosan fejleszti és képzi önmagát. 2001 óta dolgozik a Microsoft különböző üzleti szegmenseiben. Női vezetőként ez idő alatt sok mindent megélt már. Volt, hogy megkérdőjeleződött a folytatás és olyan is, hogy személye és példája vonzott be kiváló fiatalokat csapatába. Mindennap szembesül a tradíciókkal, és teljes erőbedobással harcol a sztereotípiák leküzdéséért

„A teljesítménynek nincsen neme”

Bábel Gabriella

Mit lehet tudni a Microsoft lakossági igazgatójáról? Többek között, hogy övé Magyarország első mérnök-informatikus diplomája, szabadidejében ökogazdaságot épít, kalandtúrákra jár és Bábel Gabriellának hívják. Vezetőként kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, miközben ő maga is folyamatosan fejleszti és képzi önmagát. Karrierépítésről és a női vezetők kihívásairól beszélgettünk vele.

Gabriella 2001 óta dolgozik a Microsoft különböző üzleti szegmenseiben. Női vezetőként ez idő alatt sok mindent megélt már. Volt, hogy megkérdőjelezőődött a folytatás és olyan is, hogy személye és példája vonzott be kiváló fiatalokat csapatába. Mindennap szembesül a tradíciókkal, és teljes erőbedobással harcol a sztereotípiák leküzdéséért. A kihívások kifejezetten doppingolják, inspirálják arra, hogy megmutassa mire képes egy jó csapattal. Véleménye szerint az önmagunk fejlődésébe is befektetünk, az mindig megtérül.

Milyen perspektívái vannak ma egy karrierjét tudatosan építő nőnek?

Őszintén és saját tapasztalatból mondhatom, hogy most már minden lehetőség adott. A nőknek ma már nem kell választaniuk a karrier és a család között. Vezetőként is kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a tudatosan tervezett karrierlépések megtörténhessenek. A Microsoft azért is lehet a világ legnagyobb infokommunikációs cége, mert tudatosan épít a fiatalokra és a nőkre, továbbá mert minden technológiai újítást a munka és a magánélet közötti rugalmasság szolgálatába állít.

Mennyire jelent kihívást a célhoz vezető lépéseket megtenni?

Ha támogató és elismerő közegben van, akkor a nehézségek teljesen hétköznapiak, ugyanolyanok, mint bárkié, aki komoly ambíciókkal rendelkezik. Egy férfiasabb közegben komolyabb feladat a női vezetői kvalitásokat (pl. empátia, intuíció) érvényesíteni és használni.

Hogyan lehet ezeket a készségeket felszínre hozni, erősíteni? Milyen tulajdonságok birtokában kell lennünk?

Elengedhetetlen a célok eléréséhez az önismeret, az önreflexiós képesség, az önbizalom, továbbá a kitartás és határozottság. A siker záloga lehet az együttműködési készség, mások elismerése és karrierjének építése, ami által mi magunk is sikeresebbé válunk. De fontos a transzparencia a céljainkban és eredményeinkben, valamint, hogy képesek legyünk tanulni az elkövetett hibákból.

Az informatikai szektort sokan férfias szakmának tartják, ahol különösen nagy szükség van ezekre a jellemvonásokra.

Minden szektornak vannak sztereotípiái, de ezek nem leküzdhetetlen akadályok. Jó példa erre, hogy épp a Microsoft nyerte el nemrég a legjobb női munkahely címet. Miért kellene lemondanunk a lányok tehetségéről csak azért, mert bizonyos sztereotípiák meggátolják őket abban, hogy kibontakoztathassák a képességeiket? Meggyőződéssel valljuk, hogy az analitikus gondolkodás és a kreativitás terén nincs különbség a nemek között, ezért indokolatlan a nők alulreprezentáltsága az IT szektorban. Több, mint 22 ezer IT-szakember hiányzik ma a magyar munkaerőpiacról! Erre a kihívásra csak úgy tudunk választ adni, ha a nőkre is egyre nagyobb arányban számítunk.

Vannak kifejezetten nekik szóló programok a cégnél?

A megújuló Microsoft olyan megoldásokat ad a felhasználóik kezébe – és így a munkavállalókéba is –, amelyekkel visszaszerezhetik a kontrollt az idejük felett. Növelhetjük a hatékonyságot az élet minden területén (munkában és magánéletben egyaránt) az ún. felhőalapú és mobil eszközök és IT-megoldások segítségével. Emellett természetesen rugalmas munkakörnyezet, női képzések, workshopok segíti a női munkavállalókat a cégnél. A DigiGirlz eseményen minden évben igyekszünk a technológiát a lányokhoz közelebb hozni, és a YouthSpark programon belül is fiatalokra fókuszálunk. Idén indítottuk el a GE-vel és az Avonnal közösen a 14-17 éveseknek szóló FutureWings programunkat, amellyel szeretnénk elérni, hogy a fiatalok, különös tekintettel a fiatal lányok a sztereotípiák nélkül választhassanak maguknak hivatást. A nők társadalmi szerepvállalásáról, a sokszínűségről szóló Unconscious Bias tréningeket is szervezünk, amelyeket nemcsak a Microsofton belül hirdetünk meg, hanem a vállalaton kívül is elérhetővé tesszük őket. Részt veszünk a Brain Bar Budapest: Gender the Code eseményen, amelynek tavaly például a Women in Technology volt a témája, vagy ott van a Nyitottak vagyunk! és a Pride támogatása, ami a sokszínűség egy másik aspektusát képviseli. Megemlíthetem a MACH (Microsoft Academy Hire) Programot is, ahol frissen végzett diplomásokat segítünk karriertörekvéseikben. Végezetül személyes példaként szívesen említem meg azt a Microsoftnál lévő nemzetközi vezetőképző/támogató programot, ahol egy dedikált külsős amerikai coach áll a rendelkezésemre fél éven át, női résztvevőknek extra 6 coaching alkalommal.

microsoft

Milyen karrierlehetőségeket kínálnak a nők számára?

A Microsoftnál minden jól képzett, tehetséges munkavállaló előtt nyitva áll az út a szakmai előmenetelre. Ennek a hozzáállásunknak is köszönhető, hogy ma a Microsoft Magyarország vezetőségében fele-fele arányban vannak női és férfi vezetők, és a teljes cégen belül is több mint 30 százalékos a női munkavállalók aránya. Tényleg csak az ambíciótól és karriertervezéstől függ, mert minden karrierút elképzelhető. Nincs különbség férfi vagy női munkavállaló karrierút között. Azt szoktuk mondani, hogy a teljesítménynek nincsen neme.

Kiemelt támogatóink

A rendezvény ingyenes,
regisztrálj, és gyere el!

Időpont: 2017. június 10. szombat
Nyitva tartás: 10:00 - 17:00
Helyszín: Millenáris B épület

REGISZTRÁCIÓ