A rendezvény ingyenes, regisztrálj, és gyere el! Regisztráció

Stílusos megjelenés

Mindössze 7 másodpercre van szükségünk ahhoz, hogy a másikról véleményt formáljuk. Az első találkozás során éppen ezért arra törekszünk, hogy minden mozdulatunkkal a lehető legjobb színben tüntessük fel magunkat. Legyen szó randevúról vagy éppen állásinterjúról, már azzal sokat elárulunk magunkról, ahogyan megjelenünk.

>> Dress Code
>> Stílusos kiegészítők a stílusos outfithez

Dress code az állásinterjún és a mindennapokban

Mi alapján válassz?

Elsőként mérlegeld az adott pozícióhoz kapcsolódó elvárásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy például beosztott vagy vezető leszel, banki/irodai munkára jelentkeztél, esetleg a termelésben kell majd részt venned. Minél magasabb a pozíció, annál fontosabb a „business look”, vagyis öltöny vagy kosztüm viselete.

Ezen kívül a szektor is meghatározó, hiszen az üzleti szférában ez az alacsonyabb pozíciókban is elvárás, míg mondjuk egy informatikusokat foglalkoztató munkáltatónál nem annyira jellemző. Persze ezeknél a cégeknél is fontos, hogy az állásinterjún elegáns legyél. Semmiképp ne otthoni vagy szakadt szerelésben jelenj meg! Felejtsd el a lyukas farmert, a humoros feliratokat közlő pólókat, a csillogós, kivágott felsőket!

Hasznos lehet az is, ha tájékozódsz az adott szervezet kultúrájáról, öltözködési szabályairól. Ha van ismerősöd a cégnél, feltétlen kérd ki a tanácsát!

Végezetül utolsó mérlegelendő szempontként említhető az alkat is, hiszen fontos, hogy az erősségeid alapján állítsd össze a számodra legelőnyösebb viseletet.

Ezekre figyelj oda mindenképpen:

Ruha: Egy állásinterjúra jó választás egy kosztüm vagy egy csinos szoknya/nadrág blézer összeállítás. A felső lehetőleg passzoljon az alakodhoz, ne lógjon rajtad. Ez az elegáns és letisztult stílus az üzleti szférában profizmust sugall.

Blúz: Az átlátszó és mély dekoltázsú darabokat kerüld el. Válassz visszafogott, de mégis nőies fehér vagy pasztellszínű esetleg kék blúzt.

Szoknya: Ügyelj arra, hogy a szoknyád megfelelő hosszúságú legyen, és legalább térdig érjen!

Blézer: Öltözködj az évszakhoz illően! Tavasszal és nyáron bátran viselhetsz világosabb színeket, télen a sötétebb árnyalatok javasoltak.

Smink: Főként ajánlatos természetes hatású, csomómentes, natúr színeket) sminket viselni. Ha szeretnél, viselhetsz élénkebb színeket, de ez esetben se vidd túlzásba.


Stílusos kiegészítők a stílusos outfithez

A Jobline Női Karriernap stílusos megjelenésének támogatója: 

Érdemes odafigyelned arra, hogy kiegészítőid összhangban legyenek a ruháddal, és szolidak, elegánsak legyenek.

Mutatunk három szettet a stílusos megjelenéshez:

Táska: Érdemes olyan táskát választanod, amelyben beleférnek a szükséges dolgaid. Egy válltáska vagy hátizsák hasznos, ha laptopot vagy papírokat is magaddal akarsz vinni. Míg egy közvetlenebb beszélgetéshez elég lehet egy kisebb táska is.

Cipő: Ügyelj arra, hogy a stílusa, anyaga, színe illeszkedjen a ruhához. Mindenképpen olyat válassz, amelyben magabiztosan tudsz járni, kényelmes, ugyanakkor az alkalomhoz illő is.

Látogasd meg a Deichmann standját, és vásárold meg kedvenc modelledet!

Kiemelt támogatóink

A rendezvény ingyenes,
regisztrálj, és gyere el!

Időpont: 2017. június 10. szombat
Nyitva tartás: 10:00 - 17:00
Helyszín: Millenáris B épület

REGISZTRÁCIÓ