A rendezvény ingyenes, regisztrálj, és gyere el! Regisztráció

Első benyomás

Az első benyomás az élet minden területén nagyon fontos. Legyen szó egy randiról, vizsgáról vagy állásinterjúról, mindenki szeretné, ha pozitív kép alakulna ki a másikban róla. Kutatások szerint 7 másodperc alatt formálunk a másikról véleményt, amelyet nehéz a későbbiekben „felülírni” – ezért is fontos, hogy első találkozásunk alkalmával jó színben tüntessük fel magunkat.

>> Így mutatkozz be 1 percben
>> Árulkodó kérdések

Így mutatkozz be 1 percben

A szaknyelvben a rövid, 60 másodpernyi prezentációra az „Elevator pitch” kifejezést használják. A fogalom eredetileg egy liftút időtartama alatt előadható bemutatkozásra utal, ami körülbelül egy percnyi vagy 100-150 szavas prezentációnak felel meg.

A kifejezés állítólag onnan ered, hogy Hollywood hőskorában a forgatókönyvükkel házaló szerzők a liftben csaptak le szegény producerekre, akik nem tudtak hová menekülni, így kénytelenek voltak meghallgatni a szerzőt, aki elhadarta nekik, miért az ő ötletüket kell megfilmesíteni.

Karrierépítés során magadat „kell eladnod”! – Hogyan teheted ezt sikerrel rövid idő alatt?

A cél, felhívni magadra a figyelmet, és jó benyomást tenni a másikra, hogy folytatni akarja a beszélgetést.

Fókuszálj a lényegre: "a kevesebb több"

A rövid bemutatkozások a leghatásosabbak. Törekedj arra, hogy csak a lehető legminimálisabb információt add át. Ha túl sok mindent próbálsz átadni, akkor a fontos üzenetek elveszhetnek. Ne betanult szöveget mondj, mert az emberek szeretik a lazaságot, a rugalmasságot és az ezt megtestesítő improvizációkat.

5 dolog, amit tegyél meg a sikerért

 1. Köszönésről ne feledkezz el. Szépen mosolyogva, érthetően mondd el a neved.
 2. Fogalmazz meg valami frappáns, tömör önjellemzést: „Nos, ha három mondatban kell bemutatnom magamat, akkor azt mondanám…” „Az emberek, akik ismernek, azt mondják rólam, hogy…”
 3. Emeld ki személyes motivációdat!
 4. Légy határozott és magabiztos!
 5. Gyakorlat teszi a mestert! Próbáld le párszor otthon a tükör vagy ismerősök előtt.

Árulkodó kérdések

Tudtad, hogy nem csak a válaszaid, de a kérdéseid is sokat elárulnak rólad egy interjú szituációban? Azáltal, hogy tudatosan érdeklődsz, nem csak az derülhet ki, hogy testhezálló-e számodra az adott pozíció, hanem azt is jelezheted a cég felé, hogy tudatos vagy, és komolyan érdeklődsz a lehetőség iránt!

 • Milyen feladatokra keresnek aktuálisan munkatársakat?
  Érdemes kideríteni, hogy a Te elképzelésed és a munkaadó jelentkezőkkel kapcsolatos elvárásai egyeznek-e.

 • Milyenek a munkakörülmények között kell majd dolgoznod?
  Az álommunkának tűnő lehetőség is válhat kínkeservessé, ha nem érzed jól magad az adott környezetben. Jó, ha már előre tisztázzátok, mennyire illeszkedik a személyiséged az adott vállalat profiljába.

 • Mennyire van lehetőség rugalmas munkavégzésre?
  Egy gyakornoki vagy részmunkaidős állásnál különösen fontos már az elején tisztázni, hogy összeegyeztethető-e a feladat a többi kötelezettségeddel. Ha esetleg kisgyermeked van, akkor jó, ha világosan látod, mennyire rugalmas a cég.

 • Vannak-e továbbképzések, illetve szakmai tréningek?
  Hasznos, ha tájékozódsz a fejlődési perspektíváidról, továbbá azt mutatod a HR-esnek, hogy hosszú távra tervezel, és törekszel arra, hogy minél jobb legyél.

 • Hogyan zajlik a kiválasztási folyamat?
  Hasznos lehet tudni, hogy milyen szűrőkön kell túljutnod, ha szeretnél elnyerni egy pozíciót. Sok idegeskedéstől kíméled meg magad, ha tudod, milyen ütemben számíthatsz visszajelzésre, illetve mennyi fordulón kell sikeresen túljutnod.

Fontos! A beszélgetés során ne hozzuk szóba a fizetést és a szabadságot. Ezek fontos témák, azonban engedd, hogy a munkáltató kérdezzen rá először az igényeidre!

Kiemelt támogatóink

A rendezvény ingyenes,
regisztrálj, és gyere el!

Időpont: 2017. június 10. szombat
Nyitva tartás: 10:00 - 17:00
Helyszín: Millenáris B épület

REGISZTRÁCIÓ