A rendezvény ingyenes, regisztrálj, és gyere el! Regisztráció

Kis-Tamás Barbara

A Philip Morris Hungary komoly figyelmet szentel a kismamák támogatására. Náluk magába foglalja a vállalati kultúra azt, hogy megőrizzük a munkahelyet a kollégának a visszatéréséig. Kis-Tamás Barbara elindított egy alternatív programot a kismamák munkaerő-piaci visszatérésének a támogatására. Létrehoztak egy baba-mama szobát, ami csak a gyerekeké és a babysittereké. Kiságyak vannak benne, pelenkázó és persze sok-sok játék. Lényegében olyan, mint egy mini bölcsőde.

Kiegyensúlyozott édesanyaként vezető pozícióban?

 

Kis-Tamás Barbara

Kis-Tamás Barbara a jogi egyetem után gondolt egy merészet, és úgy döntött, hogy más országban, kultúrában is kipróbálja magát. Három évet tanult kint Japánban és az Egyesült Államokban, majd úgy döntött, hogy itthon építi karrierjét. Ma a Philip Morris Hungary jogi igazgatója és két kisgyermek büszke anyukája. Hogy hangolja össze a munkát és a magánéletet? Milyen eszközökkel támogatja ebben munkaadója? Erről beszélgettünk vele.

 

Sokan azt feltételezik, hogy mi nők nehezen mozdulunk ki a komfortzónánkból, vágunk bele kalandokba. Ön jó példa ennek ellenkezőjére.

Nagyon kalandvágyó ember vagyok. Így amikor elvégeztem a jogi egyetemet szinte kézenfekvő volt, hogy megismerkedem más kultúrákkal is. A döntés pillanatában végül az amszterdami, brightoni és japán lehetőség közül az utóbbit választottam. Izgalmas kihívás volt, hiszen Japánban teljesen más a nők státusza, így sokkal többet ígért tapasztalatszerzésként, mintha bármelyik európai országba tanultam volna.

Vannak azért nők is a felsőoktatásban?

Ott még nagyon magas számban találkozhatunk velük, később, a munkaerőpiacon változik meg a helyzet. A japánoknál a nők azért tanulnak, hogy „educated housewife”-vá váljanak, és a gyerekeiket maximálisan tudják tanítani, segíteni.

Ezek szerint a tradicionális női szerepek még a XXI. században is nagyon erőteljesen élnek ezekben a társadalmakban.

Abszolút, és talán meglepő, de több szempontból mi sem vagyunk olyan nagyon messze ettől a szemlélettől. Nálunk is erősen él még a köztudatban, hogy egy nő attól lesz jó anya, ha otthon marad 2-3 évig a gyerekekkel. Nem vonom kétsége, hogy sokaknak ez nagyon fontos. Azonban érdemes látni, hogy van másik út is, amit viszont nagyon nehezen fogad el a társadalom. Véleményem szerint, attól, hogy valaki korán visszamegy a gyerekek mellől dolgozni, attól még nem lesz rossz anya.

Vannak kezdeményezések itthon arra, hogy leromboljuk ezeket a sztereotípiákat?

Szerencsére egyre több. Például itt nálunk is! Mi a Philip Morrisnál elindítottunk egy alternatív programot a kismamák munkaerő-piaci visszatérésének a támogatására.

Mit érdemes tudni erről a kezdeményezésről?

A cég mindig is komoly figyelmet szentelt a kismamák támogatására. Nálunk magába foglalja a vállalati kultúra azt, hogy megőrizzük a munkahelyet a kollégának a visszatéréséig. Amikor várandós lettem az első gyermekemmel, a céggel együtt komoly dilemma elé kerültünk, hiszen a jogi igazgatói pozícióra nagyon nehéz ideiglenesen megbízni valakit. Az enyém egy nagyon bizalmi állás, így komoly fejtörést okozott, hogyan is oldjuk meg ezt a helyzetet. Felvetettem, hogy megoldható lenne-e úgy, hogy viszonylag rövid határidőn belül visszatérek, és elkezdenék úgy dolgozni, hogy a baba is jön velem. Próbaverzióba kezdtük: először csak egy-egy napokat dolgoztam, majd amikor 6 hónapos lett, akkor elkezdtem heti háromszor bejárni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy amit én úttörőként elindítottam, mára több édesanyának is segítséget nyújtott.

Milyen volt ennek a kezdeményezésnek a fogadtatása?

Minden változáshoz idő kell, de ha van fogékonyság, akkor beérik. A főnököm és a HR vezető már a kezdetektől nagyon pozitívan fogadták a javaslatom, de azért az irodában voltak, akik kicsit furcsán álltak ehhez az ötlethez. Nem értették az emberek, azt gondolták, hogy ez sem a cégnek, sem a babának nem jó. Körülbelül fél-egy év kellett, mire megszokták a helyzetet. Egyrészt, hogy van egy kisgyerek az irodai környezetben, másrészt, hogy vannak olyan pillanatok, amikor egy anyukának ki kell mennie, abba kell hagynia a megbeszélést, mert szoptatási idő van. Aztán elfogadták, most pedig már hárman- négyen is vagyunk, akik gyermekükkel a közelükben dolgoznak az irodában.

Hogy kell ezt a gyakorlatban elképzelni? Az íróasztal mellett ott a kiságy az irodában?

Nem, ennél azért kicsit nagyobb köztünk a távolság. Létrehoztunk egy baba-mama szobát, ami csak a gyerekeké és a babysittereké. Mindenki hozza a saját dadáját, anyukáját, testvérét, aki tud foglalkozni a kicsivel. Kiságyak vannak benne, pelenkázó és persze sok-sok játék. Lényegében olyan, mint egy mini bölcsőde. Ott szoptatunk, ott lehet játszani a gyerekekkel ebédidőben, vagy mikor van egy kis szabadidő. Valami ilyesmit hoztunk létre. Az elején én voltam az egyedüli, aki használta, de aztán mostanra nagyon benőttük.

babyroom

Mennyire megterhelő dolgozni egy pici gyermek mellett?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sétagalopp az egész. Rengeteg energia kell hozzá, és egy elhatározás. Ha valaki nem biztos abban, hogy vissza szeretne-e menni, és tudja így vállalni a feladatokat, akkor ne tegye. Egyszerűen akkor neki több időre van otthon szüksége. Én örülök, hogy visszajöttem, és most a második gyermekemmel is ezt a lehetőséget választottam.

Van lehetőség otthonról, vagy részmunkaidőben is dolgozni azoknak, akik nem tudják vállalni ezt a munkavégzést, de nem szeretnének kiesni a körforgásból?

Igyekszünk mindenki számára a legkedvezőbb munkafeltételeket megteremteni. Folyamatosan tartjuk a kismamákkal a kapcsolatot. Levelekben értesítjük őket a legfontosabb hírekről, változásokról. Minden céges rendezvényre, családi napra, karácsonyi ünnepre meghívjuk őket is. Attól, hogy gyermeket vállaltak, attól még ugyanúgy a csapatunk tagjai.

Kiemelt támogatóink

A rendezvény ingyenes,
regisztrálj, és gyere el!

Időpont: 2017. június 10. szombat
Nyitva tartás: 10:00 - 17:00
Helyszín: Millenáris B épület

REGISZTRÁCIÓ